El ple de la Vall d’Uixó celebrat el dimecres 29 de juliol va aprovar per unanimitat la moció de Compromís per la Vall d’adaptar els espais públics com a zona d’estudi per si fora necessari durant el curs escolar 2020-21. La proposta de Compromís responia a la possibilitat que l’alumnat més major d’ESO i Batxillerat puguen alternar les classes presencials i on line durant els pròxims mesos.

La moció, anunciada fa una setmana per la portaveu de Compromís per la Vall, Esther Paulo, pretenia preveure una possible situació en la qual, a canvi d’una situació en l’evolució de la pandèmia, l’alumnat haja de tornar a treballar a distància. En els punts d’acord, la moció demanava equipar locals públics amb wi-fi i les mesures higièniques corresponents per a pal·liar la bretxa digital.

El regidor de Compromís, Fernando Daròs, es va encarregar de defensar la moció, argumentant la necessitat d’adaptar-se a la nova situació. “Alumnat, docents, Conselleria es van adaptar sobre la marxa a la situació que va provocar el Covid-19. El que demanem ara és que l’Ajuntament de la Vall faça un esforç més, que pose un granet de sorra més per poder fer més senzilla esta situació a les famílies i als estudiants.

Fernando Daròs va desitjar que “tant de bo esta mesura no s’haja d’aplicar, però si ens veem en la necessitat d’alternan classes presencials i virtuals, volem estar preparats. Treballem en sintonia amb la Conselleria de Vicent Marzà, que ha preparat plans de contingència per a tots els escenaris, fins i tot per a una improbable millora sanitària”. El regidor va acabar la seua intervenció agraint el vot favorable a la moció a la resta de grups del consistori.