Mentres treballem per a acostumar-nos a la nova realitat, l’interés general ha canviat. Si fa dos mesos la preocupació era l’emergència sanitària, ara el centre del debat és la situació econòmica. Atenció! No ens enganyem. El virus encara està present i la nostra responsabilitat és fonamental perquè els possibles rebrots no siguen tan greus. Siguem responsables.

Tot i això, i aprofitant la desescalada, la ideologia dels partits de dretes comença a traure el cap per a intentar que les conseqüències de la crisi la paguem els de sempre. En ple període de confinament, tots es van adonar de com eren d’importants els servicis públics. I per això cada vesprada, eixíem als balcons a aplaudir el seu treball. Ara, passada l’emergència sanitària, la cova dretana torna a clamar en contra de les ajudes que des de les institucions oferirem als ciutadans i per a crear un discurs que diga que no són viables.

Però nosaltres tenim clar quina és l’economia que de veres importa. Ho va dir Mònica Oltra fa dos setmanes: la sanitat pública, l’educació pública, els servicis socials han fet que esta crisi siga més suportable que si hagueren estat al davant les dretes, aquelles que posaven en dubte el sector públic. Aquella economia especulativa que alguns veuen tan prestigiosa, no ens ha aportat res. Perquè l’economia que de veres importa és la de “criar, curar i cuidar”, l’economia de les xicotetes coses que ens afecten directament. Perquè moltes xicotetes coses ens beneficien a tots.

Amb la #Covid19, la dreta ha caigut del cavall.Si abans només parlava de privatitzar la sanitat, ara es disfressa de defensors de la sanitat pública🤷📺Mónica Oltra ho explica ben claret👇

Gepostet von Compromís am Montag, 22. Juni 2020

ATUR AGRARI

Per eixe motiu, en la Regidoria d’Agricultua, Fernando Daròs ha anunciat l’obertura de les memòries de l’atur agrari. En els mesos en què el sector citrícola està parat, l’Ajuntament de la Vall rebrà 208.000 euros més l’aportació pròpia de 30.000€ per a la contractació de 138 persones del sector agrari. Treballaran durant els mesos d’estiu amb tots els EPI i les mesures de seguretat adequades en un pla que tindrà tres eixos.

El primer eix serà la neteja de camins i d’encreuaments de carreteres, on s’ocuparan 54 persones. 30 persones més s’encarregaran del formigonat de camins i la resta dels treballadors aniran destinats a posar en condicions les sendes i les zones d’interés mediambiental. Les tasques es duran endavant durant els mesos de juliol, principis d’agost i setembre.

L’ECONOMIA DE “CUIDAR”

L’economia que es preocupa per cuidar els més vulnerables sempre ha sigut una característica diferencial de Compromís. Quan ara es discutix en premsa la Renda mínima vital, nosaltres hem recordat que Mònica Oltra va posar en marxa la Renda Valenciana d’Inclusió l’any 2018, una norma que beneficia 50.000 persones i a la qual es destinen més de 229 milions d’euros.

Ací a la Vall, des de l’àrea de Parcs i Jardins, Fernando Daròs ha dut endavant un programa integral de desinfecció de parcs i jocs infantils perquè l’entrada a la nova normalitat es faça amb la màxima seguretat per a les nostres menudes i menuts, un pla que inclou la neteja amb aigua i sabó a pressió i el tractament amb productes desinfectants. A pesar d’això, recomanem que també els xiquets seguisquen les normes de precaució conegudes: higiene manual anterior i posterior al joc, caretes protectores, grups reduïts i distanciament (dins del possible).

🌳 La regidoria de Sostenibilitat duu a terme la neteja dels parcs i jocs infantils del municipi📌 Es tracta d'una…

Gepostet von Compromís per la Vall am Sonntag, 14. Juni 2020

SOSTENIBILITAT

La regidoria de Sostenibilitat continua treballant en la desinfecció contínua dels contenidors i recorda la prohibició de tirar deixalles als carrers, per a la qual cosa es pot telefonar a l’empresa de recollida. Una solució que es preocupa pel nostre entorn, per no haver de caminar esquivant matalassos i cadires velles, perquè ara hi ha una empresa que sí que respon.

I això, just en el moment que coneixem la sentència que obligarà l’Ajuntament de la Vall a pagar una sanció de més de 750.000€ per la mala gestió de l’època d’Òscar Clavell, que es va negar a pagar les factures de l’Ecoparc, tal com aconsellaven tècnics i diputació. Uns diners que haurem de pagar els veïns de la Vall just en el moment en què pitjor ens va. Uns diners que s’hauran de destinar a tapar empastres en lloc de poder ajudar la població de la Vall.

Com veem, les comparacions posen en evidència a alguns…