Novembre torna a ser mes d’eleccions. Unes eleccions que no feien falta i en les quals no volem donar el gust a aquells que esperen una alta abstenció. Farem el que calga perquè cap vot progressista es quede a casa.

En les últimes eleccions autonòmiques, 2700 vallers van votar a Compromís i això va servir per a fer un nou govern del Botànic. El govern que vam formar a la Generalitat aposta per l’atenció als dependents, ha eliminat el copagament farmacèutic i ha augmentat en més de 4000 els mestres i professors de l’ensenyament públic. El vot a Mònica Oltra va servir per a fer un govern estable que ha eliminat l’ombra de la corrupció i que ha canviat “los grandes eventos” per les preocupacions reals de les persones.

En canvi, part d’eixos 2700 vots de Compromís a les eleccions autonòmiques van anar al PSOE o a Podemos en les eleccions generals, pensant que eixe vot seria més útil. El temps ens ha demostrat que aquell vot no va servir per a res i que ara el perill és un govern de la dreta i la ultradreta. O una eterna repetició d’eleccions. Per això pensem que el vot útil serà aquell del que no t’arrepentiràs.

En Compromís hem apostat per una plataforma electoral que continue representant els interessos valencians (la nostra taronja, el corredor mediterrani, el finançament just), però que a la vegada estiga vinculat a altres partits de l’estat amb l’objectiu d’aconseguir un govern paregut al del Botànic. El nostre esperit és “escoltar, parlar, pactar” i el nostre lema, la política útil.

Política útil és aquella que no parla de banderes ni de personalismes, sinó de les coses importants de veres. Qui s’enrecorda estos dies del feminisme, de l’emergència climàtica, dels dependents, de la igualtat LGTBI?. Estos temes han passat a un segon plànol en les televisions nacionals, però continuen sent l’epicentre de la nostra actuació.

Diuen les enquestes que ens juguem l’últim diputat de Castelló amb VOX, que seran o ells o Més Compromís. Per això vos demanem que sigau la nostra veu. Que recordeu en els dinars familiars, al gimnàs o al bar, qui paga eixa recepta de la iaia; qui ha fet que els llibres de text siguen gratuïts; qui ha finançat el programa T’avalem.

Si encara no coneixeu Marta Sorlí, la nostra cap de llista per Castelló, seguiu-nos a les xarxes, on posarem vídeos de les seues intervencions al Congrés. Si considereu que Joan Baldoví és el polític amb més sentit comú, no mireu vídeos de Youtube: trieu Més Compromís.

A més, tenim la sort que en les llistes al Congrés i Senat tindrem dos representants vallers: Fernando Daròs i Carlos Vidaurre representaran el nostre col·lectiu en eixes paperetes que han d’omplir les urnes de somriures.

Ens hauria agradat dedicar estes línies, com sempre, a la nostra activitat a les regidories de Parcs i Jardins, de Sostenibilitat i d’Agricultura. També ací demostrem què és la política útil. Ens hauria encantat explicar els tractaments preventius contra la processionària (preveure, millor que arribar tard). Hauríem estat pagats de recordar com una de les nostres grans propostes (la peatonalització de la plaça del centre) ja és una realitat. Haguera sigut un goig explicar les actuacions preventives al camí la Punta per a evitar futurs problemes relacionats amb fenòmens naturals.

Però este mes, hem volgut dedicar estes línies a traure-vos de casa. Que ningú vos lleve les ganes de votar. Que la irresponsabilitat d’uns no ens faça lamentar-nos durant quatre anys. Rebentem les urnes amb somriures, amb il·lusió i amb aquell vot que no falla: Més Compromís.