Compromís per la Vall és una coalició que va nàixer per a representar les valleres i els vallers normals, els que es preocupen per les coses que importen: l’educació, el medi ambient, la transparència, els serveis socials. I tant a la Generalitat com a l’Ajuntament estem fent d’estos principis la nostra bandera. No importa quines regidories portem o quines conselleries dirigim, perquè el que ens interessen no són les cadires, sinó les polítiques valentes que es preocupen per les persones.

Setembre és el mes de començar el curs. I, gràcies a la reedició del Botànic, a la Vall estes polítiques es veuran reflectides en la nostra aposta ferma per l’ensenyament públic. Els xiquetes i les xiquetes de la Vall disposaran, novament, dels llibres gratuïts gràcies al Xarxa Llibres. Quan fa 4 anys es va posar en marxa este projecte, molts el van catalogar d’il·lús o es van queixar per la complexitat que podria suposar gestionar-lo. Quatre anys després, hem assumit com un dret que les mares i els pares no s’hagen d’arruïnar cada setembre per comprar el material dels seus fills.

Però a més, els nostres menuts i joves disposaran d’unes instal·lacions més dignes gràcies al Pla Edificant i al treball de la regidoria d’educació. Unes aules on, a més, la ratio d’alumnat per classe és més baixa, cosa que permet una millor atenció dels xiquets i xiquetes. Veient açò s’entén perquè els tres partits de dretes intenten desviar l’atenció d’una política educativa a l’avantguarda de tot l’estat. Així ho van fer en l’últim plenari parlant de prohibir llengües, d’enfrontar a la gent, mentres nosaltres parlem de plurilingüisme, gratuïtat i qualitat.

I les coses encara podrien ser millor si els valencians tinguérem el finançament que ens mereixem. Al ja conegut infrafinançament històric, s’afegeix ara el bloqueig econòmic que patim per culpa de l’estat d’interinitat del govern espanyol. Ni PSOE ni Podem s’estan aclarint a arribar un acord de govern que permeta els pagaments pressupostats, cosa que pot provocar retallades en determinats partides. Animem des d’ací als companys socialistes a exigir a Pedro Sánchez la valentia de formar un govern el més prompte possible.

POSAR-NOS MANS A L’OBRA

La nostra manera d’actuar sempre es basa en el treball, no en la cultura de la foto. La situació de saturació del poliesportiu ja la van tractar els nostres regidors en l’anterior legislatura, i per això, vam estar contents de presentar un pla director que ens havia de dir com serà l’esport valler no en 4 anys, sinó a 10 anys vista. Ara que la regidoria d’esports recau en els companys socialistes, en Compromís no deixarem de demanar que s’agilitze la inversió de Fovasa en les instal·lacions esportives, però des d’un enfocament realista i organitzat.

Afortunadament, el treball de la nova directiva del Club de Bàsquet ha fet créixer esta entitat de manera gradual. A més, el club de gimnàstica o el futbol sala s’han sumat a l’oferta esportiva. Beneït problema, tenim a la Vall! Però cal fer les coses bé. I per això estem contents de l’ajuda que hem rebut des de la Conselleria d’Educació. La conselleria del nostre Vicent Marzà habilitarà una pista de l’IES Honori Garcia per a alleugerir l’ocupació del poliesportiu. Sabem que no és la solució definitiva, però és almenys una manera de permetre la convivència de les diferents disciplines..

SOSTENIBILITAT

La preocupació pel nostre entorn s’ha convertit en una altra de les línies mestres del Pacte del Progrés de la Vall i del govern del Botànic. Per això, volem recordar a la ciutadania la inicitiva de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) per a aconseguir deduccions fiscals per la instal·lació d’energies renovables. Es tracta d’una deducció del 20% que se suma a la bonificació per part de l’Ajuntament de la Vall en el rebut de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Una nova aposta que, lluny de les solucions de “xapa i pintura” de fa anys, aposta per afrontar els problemes socials d’una manera valenta i decidida.