No podem fer una altra cosa que felicitar-nos perquè el pacte de progrés a la Vall d’Uixó s’ha reeditat. Es reedita amb 13 regidors, un més que les passades eleccions. I es reedita amb la inclusió de moltes de les nostres demandes. És la primera vegada que un pacte d’esquerres pot repetir govern a la Vall i estem convençuts que Compromís ha sigut l’element diferencial per a aconseguir-ho.

L’entrada de Compromís per la Vall en el nou govern estava condicionada a la inclusió d’algunes de les nostres propostes. En el pacte de govern hem inclòs algunes de les nostres demandes fonamentals durant la campanya:

 

  1. La creació d’una oficina tècnica de contractació i seguiment de contractes externalitzats
  2. La garantia d’apostar per un urbanisme que assegure l’accessibilitat a la gent amb mobilitat reduïda
  3. L’aposta per una oferta turística no salvatge, respectuosa amb l’entorn

 

Durant les negociacions, hem sigut capaços de cedir, però també de lluitar per aquelles demandes que ens pareixien fonamentals. Així, s’ha aconseguit una referència explícita a la necessitat de potenciar el nostre sector agrícola. També hem volgut estar en sintonia amb la conselleria d’educació i continuar augmentat l’oferta educativa de 0 a 3 anys. I per últim, hem pogut incloure un acord per a fomentar la nostra llengua i els nostres símbols culturals.

Però si d’una cosa estem contents, és per la rellevància que pren la sostenibilitat en el nou pacte. L’ambientalisme és la primera pota que reivindica el Botànic 2 i, sense dubte, la regidoria de Medi Ambient (a partir d’ara Sostenibilitat i Agricultura) ha passat en quatre anys de ser un problema a ser una de les joies de la corona.

Ferran Daròs es mantindrà com a regidor de sostenibilitat, medi urbà i rural, parcs i jardins i agricultura, unes àrees en les quals ens deixarem la pell per fer servir la nostra influència a Conselleria i fer progressar el model de ciutat a la Vall. A més, considerem la sostenibilitat una àrea transversal, que de segur que treballarà colze a colze amb urbanisme, turisme i educació per a convertir-se en un eix vertebrador.

Ferran continuarà com a segon tinent d’alcalde i, per tant, la responsabilitat serà gran. Ens pensem mantindre vigilants perquè el nou pacte no es quede en paper mullat. Vigilarem que la inversió real en els punts bàsics de l’acord es faça efectiva. Estem en este pacte perquè té el segell Compromís.

I moltes gràcies a tots els que ens vau recolzar . Gràcies als votants d’altres forces progressistes que s’han quedat fora del consistori i que esperen ser representats per Compromís. Continuem un viatge il·lusionant, sent la vostra veu.