Les xifres de la pandèmia de Covid-19 són preocupants a la nostra població. Durant les últimes setmanes ens hem mantingut en més d’un centenar de casos i hem suportat una incidència per damunt dels 400 casos per 100.000 habitants. Per això, i a pesar de les crítiques d’altres formacions (entre les quals també es troba el PSPV), demanem mesures contundents per a aturar esta segona onada. S’acosten festes molt familiars i l’objectiu és salvar el Nadal, efectivament. Però, com va dir Mònica Oltra, salvar el Nadal significa salvar vides per a poder estar tots en taula, encara que siga en diferents taules.


El nostre objectiu és que la crisi derivada de la pandèmia no l’acaben pagant els de sempre i per això ens posem mans a l’obra: des del nostre àmbit d’actuació local fins a la nostra participació al govern de la Generalitat o al Congrés dels diputats.


A l’Ajuntament de la Vall hem establert mesures per a suspendre els actes en espais públics que puguen suposar una aglomeració de gent. I pel que fa a la regidoria de Sostenibilitat, mantenim el nostre treball estable de desinfecció, amb especial interés a espais sensibles com voltants d’escoles o parcs infantils.


Des de la Regidoria d’Agricultura, Fernando Daròs ha encetat una campanya de promoció del producte de proximitat centrada en el consum de taronja valenciana. Esta campanya, publicitada durant el darrer mes, insistix en la qualitat i en el compliment de totes les normatives de seguretat que asseguren un producte de màxima qualitat.


ELS NOSTRES SERVICIS PÚBLICS


També de manera habitual, ens correspon defensar els servicis bàsics i els nostres símbols identitaris davant dels atacs de la dreta. S’ha fet famós el vídeo de Joan Baldoví al Congrés en la seua emocionant defensa del valencià davant dels atacs de Vox. Però és que en l’últim plenari, les mocions de Ciudadanos i PP ens han obligat a fer el mateix a l’Ajuntament.

De fet, en el cas del PP ens ha tocat justificar la necessitat de reforçar l’educació pública en contra dels privilegis que busquen unes minories. Mentres uns es manifesten en cotxe per a demanar que els paguem xiringuitos privats, nosaltres apostem per l’ensenyament públic.


El conseller Vicent Marzà anunciava este mes que l’alumnat de menjador que s’haja de quedar confinat podrà disposar d’un servici de menjar per emportar. D’una banda, esta solució assegura que totes les xiquetes i xiquets s’asseguren una alimentació adequada independentment de la seua situació. I de l’altra, reforcem la seguretat perquè l’alumnat confinat no es veja obligat a anar sí o sí a l’escola per a poder dinar.


Si en altres crisis, el món de la cultura era el primer a eixir perjudicat, la Conselleria d’Educació reforça la seua aposta per la lectura amb el Pla de Dinamització de biblioteques escolars, que dotarà les escoles i instituts de la Vall amb més de 18.000€ per a l’adquisició de materials i l’adequació de les biblioteques. I en el mateix sentit, hem rebut la visita del director territorial d’educació, Alfred Remolar, per a visitar les obres del CEIP Eleuterio Pérez (amb una dotació pròxima als 300.000€) que se situen dins del Pla Edificant per a l’adequació d’infraestructures educatives.


Finalment, hem rebut la bona notícia que la gestió de Mònica Oltra al capdavant dels servicis socials de la Generalitat ha estat nominada a nivell europeu per la seua excel·lència. Una prova més de quines són exactament les coses que ens fan sentir-nos orgullosos.