Cada setembre toca preparar motxilla nova. I abans de començar el nou curs, volem fer un repàs a tot el
que hem aconseguit per a les valleres i els vallers des de Compromís per la Vall.


La veritat és que el curs polític que deixem arrere ha servit per a culminar els reptes més grans que ens
havíem plantejat al principi de la legislatura. Des de la Regidoria de Medi Ambient, Fernando Daròs pot
tindre la tranquil·litat d’haver complit el programa electoral amb el qual ens presentàvem fa quasi 4 anys. I no sols això, sinó que a més hem hagut de fer front als problemes imprevistos que esta legislatura ens ha portat. De fet, som un dels pobles que més ràpid va reaccionar a la implantació de macroplantes solars (aquelles majors de 50 megawatts) que amenacen de destruir el nostre patrimoni agrícola i centenars de llocs de treball que estan associats. La nostra pressió dins del govern local ha permés que comencem una modificació del pla general que ens permetrà controlar com s’han d’implantar estes instal·lacions i com volem que siga el nostre entorn.


També ha sigut l’any en què coneixíem, possiblement, la millor notícia en l’àmbit social i econòmic de
tota la legislatura. La llar Sagrada Família, que suposava una de les partides pressupostàries més grans per al nostre consistori, passarà a mans autonòmiques. Els nostres majors disposaran de més recursos i, de pas, les arques de l’ajuntament podran dedicar més recursos allà on siguen necessaris. Una gran notícia no només per al present, sinó també per a les pròximes dècades. La conselleria de Mónica Oltra ho va fer possible. Així s’entén un poc millor la cacera política a la qual va ser sotmesa la vicepresidenta.

Des del punt de vista educatiu, hem començat estes línies parlant del nou curs escolar. I ja ens hem
acostumat que l’educació pública valenciana siga totalment gratuïta i que dispose de més docents que en cap altre lloc. Però a més, l’aposta pel futur de les nostres xiquetes i xiquets no para i durant estos mesos hem vist com es posaven en marxa les millores en escoles tan emblemàtiques com l’escoleta del Sagrat Cor i el Rosario Pérez i també ho faran durant les pròximes setmanes la Colònia Segarra i el Leonardo Mingarro.


Pel que fa al món festiu, vam haver de fer front a l’imprevist que es va produir amb les carpes de Penyes.
El PP i el PSOE no han sigut capaços en 15 anys portant la Regidoria de festes de crear una ordenança
que aclarisca com han de ser les nostres festes. Només s’acosten allà per fer-se fotos. Així que va ser des de Compromís qui, després de 2 anys de pandèmia, salvara les Penyes amb unes actuacions tècniques ràpides i eficaces que van permetre un espai per als penyistes segurs i confortables.


En definitiva, que acarem els pròxims nou mesos amb la convicció que la nostra faena parla per nosaltres
i sabent que Compromís sempre és el somriure que no vos falla.