PER A QUAN TOT AÇÒ PASSE…

Arribem al pic de la pandèmia en una situació preocupant. Des d’octubre, en Compromís demanàvem mesures més estrictes contra el coronavirus. El PSOE es burlava aleshores de les demandes de Mònica Oltra.

Però la veritat és que les xifres de contagis han fet que des del centre de salut de la Vall se’ns demane que reduïm les nostres interaccions socials al mínim. A hores d’ara, ja hi ha 14 famílies al nostre poble que han perdut algun familiar. Per això volem començar reiterant el que és més important de tot: cuideu-vos.

Enmig de l’any que portem condicionats per la pandèmia, costa molt de buscar notícies que s’aparten d’este tema i siguen positives. Així que ens hem esforçat per fer-vos arribar un somriure i continuar demostrant que, dins d’estos temps estranys que ens ha tocat viure, continuem treballant des de les nostres regidories per a quan tot açò acabe.

EL TREBALL A LES NOSTRES REGIDORIES

Este mes vam poder aprovar els pressupostos municipals amb més recolzament de la història de la democràcia: 15 dels 21 regidors del consistori. No són els pressupostos que ens haguera agradat fer, però si tenim en compte la situació econòmica, són els millors pressupostos que hem pogut fer per a que esta crisi no afecte a qui més necessitats té.

També són uns pressupostos que respecten les línies bàsiques establertes en el pacte del Progrés que vam signar: l’atenció als més desafavorits i la sostenibilitat. Estos dos han de ser eixos fonamentals si volem eixir més forts d’esta crisi. Per això, tot i la reducció generalitzada del pressupost municipal, hem aconseguit que algunes de les partides destinades a sostenibilitat i servicis socials augmenten.

En el cas de la neteja viària i la recollida de fem, l’increment ha sigut d’un 12%. Esta decisió, entre altres coses, ha permés al nostre regidor, Fernando Daròs, anunciar la creació d’una brigada de manteniment de parcs i jardins gràcies a l’aportació de la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigix el nostre company Rafa Climent i a la subvenció econòmica del LABORA que dirigix Enric Nomdedeu. Hem intensificat, per tant, el manteniment d’estos espais públics.

SOSTENIBILITAT PER AL FUTUR

L’aposta en el camp de la sostenibilitat no es limita a l’àmbit local. Fa unes setmanes vam rebre a la Vall la visita de Mireia Mollà, la Consellera de Desenvolupament local i Emergència Climàtica. La nostra companya visitava una empresa local que rep el recolzament de la seua Conselleria i que s’encarrega del tractament de residus sanitaris per tal de fer-ne una reutilització segura i respectuosa amb el nostre entorn. En uns situació sanitària extrema com la que vivim, esta pionera empresa s’ha convertit en un referent a nivell estatal.

També des de la mateixa conselleria, la secretària autonòmica per Compromís (la vallera Paula Tuzon) anunciava l’aprovació de la llei d’Economia Circular. Esta nova normativa impulsarà els sistemes de retorns d’envasos, millorarà la recollida selectiva de fem i donarà la possibilitat d’oferir aigua de l’aixeta a la restauració, entre altres propostes.

La mateixa Paula Tuzon, durant l’última setmana de gener, publicava en premsa un article per commemorar el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, que recorda la importància de previndre actituds negacionistes i fomentar els bons costums en matèria ambientalista. Vos convidem a passar per les nostres xarxes i llegir l’article complet.

En definitiva, hem d’insistir en la primera idea que donàvem: cuideu-vos molt. Nosaltres, al mateix temps, no pararem ni un minut per a aconseguir un objectiu: que esta crisi ens permeta millorar i eixir més forts.