Ens neguem a fer com la resta de partits i deixar anar un avorrit “estem al costat dels treballadors de Nordex” ni volem buscar una foto amb el seu comité d’empresa que estos dies prova de tocar a totes les portes possibles per evitar el tancament de la seua planta a la Vall d’Uixó. En Compromís alcem la veu en contra de determinades actituds empresarials i d’unes lleis que costa de diferenciar si les han redactades “el gobierno más progresista de la historia” o la mateixa dreta.
Des que es va conéixer el possible tancament de l’empresa Nordex/Acciona de la Vall d’Uixó, no hem
parat de menejar tots els fils possibles per evitar que esta situació acabe amb el final de l’empresa i
l’acomiadamant de les més de 100 famílies de la nostra comarca que depenen d’esta planta (sense
comptar amb l’efecte indirecte que tindria en el teixit empresarials de la zona).
L’empresa que ha insinuat el possible tancament de la fàbrica, que està dedicada al sector de les energies renovables, un sector en auge que, donada la situació internacional, cal impulsar des de les institucions. De fet, l’empresa està participada per institucions públiques i, segons els treballadors, compta amb suficient càrrega de treball i beneficis en els últims exercicis. De manera que, fins on sabem, tot pareix indicar que seria una estratègia de deslocalització empresarial per portar la producció a països amb menys drets laborals i tornar a deixar els nostres polígons industrials rovellant-se i criant brosses mentres les nostres filles i fills pensen que només els queda l’opció d’acabar dedicant-se al turisme de baix cost.
Que com pot ser que una empresa amb beneficis i amb participació pública, en un sector estratègic
primordial, acabe tancant les seues portes? La resposta la tenim en el marc legislatiu que ens han
deixat des dels diferents governs centrals, amb la reforma laboral que permetia perpetrar EROs en base
a hipotètiques pèrdues futures.
Des de Compromís per la Vall i des dels diferents col·lectius de Compromís a la nostra comarca, hem posat en marxa una sèrie de trobades entre l’empresa i els nostres càrrecs en les institucions. Carles Mulet va presentar el passat 24 de febrer una moció al Senat on instava l’empresa a reconsiderar la seua postura i on suggeria que Govern d’Espanya analitzara els termes de l’acomiadament col·lectiu i proposara la seua reconversió aprofitant els fons europeus.
El dia 2 de març, vam organitzar una altra reunió amb Mònica Àlvaro com a representant de Compromís
en les Corts, amb el nostre diputat Joan Baldoví i amb el nostre representant a la Diputació Ignasi
Garcia per a recollir les seues demandes. I en els pròxims dies, traslladarem estes demandes al nostre
Conseller d’Economia, Rafa Climent, i al secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedeu.
Perquè si una cosa tenim clara, és que no ens deixarem ni una gota de suor per a aconseguir que este article no siga una esquela, sinó el principi d’una lluita per a tindre un teixit productiu potent en les nostres poblacions.