Este mes de juliol hem pogut anunciar una notícia històrica per al nostre poble i, més concretament per al barri Carbonaire. La Conselleria d’Educació que dirigix el nostre company Vicent Marzà finançarà, amb 4’9 milions d’euros, el nou Rosario Pérez. Esta obra s’inclou dins del Pla Edificant, el pla destinat a renovar les instal·lacions educatives del nostre territori.

EL NOU ROSARIO JA ESTÀ EN MARXA

¿Algú recorda l’època en què el PP era capaç d’abandonar l’alumnat en barracons durant dècades? Pareix que hagen passat segles, però només fa 6 anys que Vicent Marzà va arribar a la Conselleria i l’educació pública s’ha convertit en una prioritat.

En un temps rècord, la Conselleria d’Educació ha comunicat la proposta de resolució que permet que l’ajuntament comence els tràmits per a iniciar les obres. Víctor Garcia, company de Compromís, és el director general d’infraestructures educatives. En una reunió amb l’ajuntament que es va celebrar el passat mes d’abril, va deixar clar que el Rosario Pérez es convertia en una prioritat per al Consell i, en poc més de tres mesos, s’ha donat a conéixer la resolució.

Conselleria concedirà 4’9 milions per a un projecte que inclou la demolició i la nova construcció d’un col·legi per al segle XXI. El nou Rosario inclourà una parcel·la municipal de muntanya amb la qual cosa s’integrarà un espai natural i es reformarà de manera integral el nostre centre. Ara, el procés queda en mans de l’ajuntament que haurà de preparar la licitació del projecte que es podrà iniciar a principis de 2022 si es complixen tots els terminis.

TAMBÉ L’AGRICULTURA

I si bones notícies ens arriben des de Conselleria, també tenim novetats en les nostres regidories. Les memòries d’atur agrari són ajudes dedicades a la contractació de persones aturades durant els mesos sense campanya agrícola. Este estiu han rebut un fort impuls amb una subvenció de 250.000€. Estes memòries estan destinades a condicionar zones agrícoles i mediambientals. Els treballs ja estan en marxa i podreu veure les tasques de desbrossament, terraplenament i formigonat en diferents punts del terme com les Torrasses, Camí Pou, la Punta, Senda dels Pescadors, el camí Font de Cabres. El nostre regidor, Fernando Daròs, recordava que estes actuacions responen a les demandes del nostre sector agrari.

Precisament perquè sempre estem prop del món agrícola, ens vam sentir tan avergonyits de l’actuació del PP en l’últim ple, on els populars van intentar presentar una moció en relació al cotonet de Sud-Àfrica plena de despropòsits i desconeixement. Intentaven culpar a Conselleria de no autoritzar el tractament amb metil-clorpirifos, quan la decisió prové de la Unió Europea (on, per cert, ells governen). De fet, els mateixos populars europeus van autoritzar els tractats amb els països que ens han dut la plaga. I com a alternativa, proposaven tractaments biològics que fa temps que ja estan en marxa al País Valencià!

També hem reforçat el control sobre els abocaments incontrolats amb càmeres mòbils i de videovigilància. A principis del mes de juliol es van retirar 19.500 kg d’abocaments il·legals en el nostre territori. Fernando Daròs recordava: “l’incivisme d’uns pocs l’acaben pagant tots els veïns i veïnes, econòmicament i també amb conseqüències mediambientals, d’imatge i de salubritat”.

Però contra l’incivisme, natura. A través d’un taller d’ocupació que compta amb més de 800.000€ per part de la Generalitat Valenciana, hem continuat el projecte de Bosc de Ribera al barranc del Belcaire al pas per la Moleta. Es tracta d’un projecte que pretén donar múscul verd al poble amb la plantació d’espècies autòctones (algunes que estaven desapareixent com l’om tradicional del nostre territori) i que ja podeu disfrutar si passeu per la zona.