L’ÈXIT DE FERRAN DARÒS AMB L’EMPRESA DE NETEJA

Fernando Daròs ha culminat un treball de tres anys amb èxit. L’acord amb l’empresa de neteja FOVASA és, probablement, una de les fites que més es recordarà de la nostra legislatura. Intentarem explicar-ho de manera comprensible. El que s’ha aconseguit des de la Regidoria de Medi Ambient és pactar una compensació de 750.000€ amb l’empresa en concepte de serveis no prestats. Però també (i no menys important) cal destacar que es desjudicialitzarà la relació amb l’empresa concessionària, que cada any costava milers d’euros públics a l’ajuntament i que dilatava els processos judicials en el temps.

Si fem un poc d’història, recordarem que la gestió del fem va ser adjudicada, en època d’Isabel Bonig, a l’empresa Secopsa. Aquella concessió sempre va ser motiu de discòrdia: la flota de camions no s’actualitzava tal com exigia el plec de condicions; els camions destinats a la Vall s’havien vist en altres poblacions. I sense entrar en qüestions tècniques, recordem com era habitual trobar-se els contenidors “arrublits” de fem fins a dalt. Sense dubte, el seguiment d’esta concessió (una de les més importants per a un ajuntament) no era l’adequat. I fruit d’aquella deixadesa, els plets es van començar a amuntonar.

Fins i tot els partits de l’oposició s’han felicitat per la resolució final del problema

Quan Compromís va entrar al govern de la Vall va decidir (com en tantes altres qüestions) posar una miqueta de sentit comú. L’empresa va canviar de propietaris i l’actual Fovasa va mostrar un altre tarannà. Per això, des de l’inici de la legislatura, Jordi Julià va iniciar els tràmits per desencallar la situació. Ha sigut, per tant, un treball lent, costós, on sempre ens vam mantindre ferms en l’única solució possible: l’acord. Amb la decisió anunciada ara, l’ajuntament no només rep una compensació pels incompliments anteriors, sinó que estalvia diners i desbloqueja futures inversions per al poble.

Este acord, a més, permet continuar el servici que presta l’empresa. Es considera que, amb el canvi de propietat i el seguiment més estricte que es fa des de Medi Ambient, el servici oferit és considerablement més adequat. Les freqüències de recollida, la implicació en els dies especials (com el Mig Any Fester), la renovació de la flota… Ara es vigila el compliment d’un contracte que, no ho oblidem, és un dels més costosos per al poble.

Fernando Daròs pot traure pit per la faena ben feta. De fet, fins i tot els nostres adversaris polítics s’han felicitat de la conclusió a la qual hem arribat. La regidora de PP, Elena Vicente-Ruiz qualificava el treball com a “la buena gestión del contrato de recogida de basuras”. I és que lluny de la política habitual (a vegades massa destructiva) estes decisions posen d’acord les diferents parts. Al cap i a la fi, l’objectiu de tots els que conformem la taula plenària de la Vall hauria de ser trobar les solucions positives per a tot el poble.

INVERSIONS EN INFRAESTRUCTURES

Com hem dit, la solució al problema de la recollida de fem té altres repercussions positives. Els diners es podran invertir a renovar i millorar instal·lacions. Així, el pla de remodelació del Poliesportiu Municipal ha rentat la cara a un punt neuràlgic del poble. Per suposat, a tots ens agradaria estrenar instal·lacions (tot arribarà). Però no podem abandonar un espai encara servible.

I de la mateixa manera que l’ajuntament fa les coses bé, el bon treball a les conselleries de Compromís ha acabat beneficiant-nos. Parlem de l’augment de l’oferta en l’escolarització de 2 a 3 anys (que s’ha disparat durant esta legislatura); parlem dels 1’6 milions d’euros que es destinaran des de la Conselleria de Marzà als CEIP Eleuterio Pérez i Recaredo Centelles; parlem dels prop de 5 milions d’euros que ha rebut la Vall des del programa T’avalem.

En definitiva, parlem de tres anys en els quals el canvi en les polítiques de Compromís no han obrat miracles, però sí han demostrat que cal estar al servei de les persones i no de les autopistes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *