COMPROMÍS AMB LES NOSTRES ESCOLES

S’acaben les classes, comencen les vacances. I arriben les bones notícies per a les nostres escoles. Compromís sempre ha posat com a prioritat governar per a les persones. I l’escola pública és un dels pilars fonamentals dels nostres governs. Així, la conselleria d’Educació de Vicent Marzà va llançar fa uns mesos el Pla Edificant, que havia de servir per millorar les instal·lacions educatives amb una gran inversió al llarg del nostre territori.

 

Les ajudes a Conselleria poden arribar fins als 3 milions d’euros en la nostra localitat

A Compromís estem orgullosos perquè eixa inversió ha arribat amb força a la Vall. A les actuacions anunciades les últimes setmanes, s’afegiran pròximament altres anuncis que poden arribar fins als 3 milions d’euros en la millora dels centres educatius de la Vall. Si comencem pels anuncis ja fets, durant este mes, hem sabut que el Pla Edificant invertirà en el CEIP Colònia Segarra i en el CEIP Rosario Pérez.

Pel que fa a la Colònia, la conselleria de Vicent Marzà invertirà vora 1 milió d’euros en un nou gimnàs i en la reforma dels banys. Per la seua banda, el Rosario podrà comptar amb una cuina pròpia.

A esta inversió, cal afegir altres mesures relacionades amb la millora de la qualitat educativa: la baixada de les ratios d’alumnat per aula, l’augment en el nombre de professorat i la gratuïtat dels llibres de text en l’educació obligatòria. Infraestructures, professorat i gratuïtat: la marca Compromís per a l’educació pública. Comparar la situació actual a l’època popular (sí, aquella dels barracons perpetus i del foment dels concertats) resulta una broma.

UN TURISME MODERN: COVATUR

Fernando Daròs va ser el protagonista del nostre últim repàs mensual gràcies a l’acord al qual va arribar l’Ajuntament amb l’empresa de recollida de fem. Com déiem en aquell moment, es va solucionar una situació enquistada des de feia massa temps amb enteniment i diàleg, un acord avalat per la ciutadania i per la resta de partits del consistori.

Este mes, en canvi, el gran protagonista ha sigut Higi Daniel al front de les regidories d’esport, turisme i joventut. El congrés Covatur era un congrés de caràcter tècnic, amb importants ponències a nivell nacional i internacional, que posa a la Vall en el mapa del turisme de qualitat i respectuós amb el medi ambient (aspecte pel qual les coves s’han convertit en un referent en els últims anys).

Des del principi de la nostra tasca hem apostat per la diversificació de l’oferta cultural, tant per als turistes externs com per als vallers mateixos. Així, este mes hem conegut el conveni signat amb la conselleria de turisme per renovar la il·luminació de les coves (que continuava sent la mateixa de fa dècades). L’actuació de la regidoria de Medi Ambient (Fernando Daròs) permetrà renovar l’aspecte de les grutes i també estalviar la despesa de llum.

Des del punt de vista del turisme intern, s’ha demostrat que Higi Daniel ha aconseguit que posem en valor el nostre patrimoni. Les rutes turístiques que tant d’èxit han tingut en edicions anteriors, han donat lloc a una programació completíssima de visites pel poble durant els mesos de juliol i agost. Es poden conéixer totes les rutes previstes a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament (a Facebook o Telegram).

S’ACOSTEN LES PENYES

Des de Compromís hem apostat per obrir les penyes a la resta de la població i per fomentar una festa més variada i rica. Volem unes festes de penyistes i de no penyistes. I en eixe camí, la festa ens ha trobat i hem complit la nostra paraula de fomentar unes penyes més inclusives. Així que ens hem bolcat en diverses iniciatives com la cursa nocturna que se celebrarà el 20 de juliol o el concurs de xarangues, que ha d’omplir de bon rotllo i música els nostres carrers.

Com hem dit en començar: l’estiu comença amb molt bones notícies.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *