UN FITUR ANUNCIANT EL FUTUR

Quan es va produir el canvi polític al nostre poble i a la Generalitat alguns, nerviosos per haver perdut el poder que creien seu exclusivament, no van tardar gens en posar el crit al cel i tocar les trompetes anunciant una apocalipsi que acabaria amb tot.

 

Tot això s’ha demostrat que no era cert. S’ha demostrat en la pràctica del nostre govern i s’ha demostrat en les línies de promoció turística que hem marcat. El que hem canviat ha sigut passat i recursos antiquats per modernitat i promoció del segle XXI.

 

Hem anat a FITUR volent anunciar que la Vall ha canviat. Que la Vall ha decidit posar-se al dia en matèria de turisme i per fi, després d’anys sense invertir diners en allò que ens porta diners al poble, ens hem posat mans a l’obra per adequar el Paratge de Sant Josep i la Vall a allò que ens mereixem.

 

Hem deixat ja preparada la Cova per a controlar des de fora la il·luminació moderna, amb leds, dinàmica i de colors, que s’anirà instal·lant a poc a poc. Hem ampliat els punts de venda per a acabar amb les llarguíssimes cues que es produïen a les taquilles. Hem creat una zona de descans per als barquers, dignificant la seua professió i proveint-los d’un lloc de descans i de café amb intimitat.

 

I no només hem fet això. El desastre d’ordenació actual del pàrquing està en vies de solució, amb un nou dibuix i distribució de les places que incloura una àrea de descans habilitada per a 20 autocaravanes, de manera que la Vall, vora l’autovia i a punt mig entre València i Castelló, siga un focus per a atraure este turisme que sol consumir en restaurants i gastar en els pobles que els acullen.

 

I el nostre treball no ha acabat ací. Hem preparat una partida econòmica en els nous pressupostos que ens permetrà construir enguany unes noves dependències de Tourist Info, acabant amb la imatge d’una pobra caseta d’obra com a Tourist Info de la Vall. No s’entén que el segon poble més visitat de la província tinga eixe recurs que no està a la nostra alçada.

 

A banda, hi ha novetat en la promoció. El vídeo promocional de les Coves ha tingut més de 40.000 visualitzacions, una campanya promocional d’un impacte que no es paga en diners. Els mitjans s’han fet ressó de les ulleres de realitat augmentada que van a permetre visitar la Cova a les persones amb claustrofòbia o amb alguna discapacitat funcional. S’ha habilitat una web renovada i digna dels nostres dies, per tal de promocionar la venda online.

 

Ha sigut el nostre govern també el primer que ha fet un paró tècnic a la Cova, que gràcies a la tasca de la nova direcció del Paratge a penes s’ha notat en volum turístic. S’ha netejat la cavitat amb la col·laboració dels espeleòlegs vallers, i s’han tancat milers de visites concertades amb una agència a finals de mes de gener que han permés que no notem que les coves han estat dos setmanes tancades.

 

A més, els fulls de publicitat s’han renovat amb nous textos i fotos, i estem treballant per a que la xarxa local de sendes estiga realment articulada en el terme i tinga uns fulls indicatius dignes, seguint els models d’altres territoris que exploten turísticament les seues possibilitats en senderisme.

 

Ara toca el futur. I quin és el futur? El que hem vist a FITUR: la Vall, com el País Valencià, és ara un lloc inclusiu i de col·laboració. Ens unirem, no entenem com no s’havia fet, a Borriana, Moncofa, la Llosa, Xilxes i Almenara per a promocionar-nos junts. El futur és seguir promocionant la Vall com a destí ideal per al turisme esportiu i d’aventura: acondicionament de les nostres zones d’escalada, xarxa local de sendes i curses, obertura de la zona encara no visitable de les Coves. El futur és unir la Vall i Sant Josep: el nou carril bici que estem creant i unirà el nucli urbà i les Coves, aplicacions mòbils que conviden a baixar jugant des de les Coves fins a la Vall. I per suposat, lluitar per rebre fons europeus que ens permeten acometre l’obertura de noves zones turístiques dins la mateixa Vall. A qui no li agradaria un tour pel magnífic campanar de l’Assumpció, els soterranis d’eixa plaça i una recuperada i lluent torre medieval com la de Benizahat?

 

Eixes són les línies a seguir. Fem que la Vall avance.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *