CARTA OBERTA DE FERRAN DARÒS: PER QUÈ DES DE COMPROMÍS PER LA VALL HEM IMPULSAT LA PARTICIPACIÓ EN ELS FEDER?

Segurament heu llegit els darrers dies que l’Ajuntament de la Vall participarà en la convocatòria dels fons FEDER. Tant Jordicom jo hem intervingut de manera activa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (Edusi) que la ciutat presentarà per a aconseguir este finançament.

Arribar fins ací ens ha costat molt. Aquelles fotografies de l’equip de govern treballant els dies festius de Nadal són la demostració del nostre interés a canviar la manera de fer les coses a la Vall. I és que els èxits no arriben si noes treballa molt prèviament.

La Vall no havia participat mai en una convocatòria d’este estil. Per ser sincers, va haver un moment en què pareixia una tasca inabastable per al poc de temps que teníem. Però vam demostrar la nostra responsabilitat cap als treballadors de l’ajuntament, que han sacrificat dies de vacances perquè el projecte eixirà endavant.

L’objectiu era crear una idea de com volem que siga la Vall del futur al voltant d’una sèrie d’eixos com la sostenibilitat, la posada en valor del nostre patrimoni (que tant hem perseguit com a col·lectiu) o la progressiva implantació de l’administració electrònica. Els FEDER ens ajudarien a finançar diverses actuacions al voltant d’estos eixos. Encara no sabem si s’aconseguirà tot el finançament sol·licitat o no, però ja podem qualificar el que hem fet com un gran èxit pel que suposa este projecte.

En primer lloc, hem creat sinèrgies de treball que seran molt positives en el futur. Hem treballat amb diferents entitats i empreses de la Vall perquè ens ajudaren a pensar la Vall del futur. I este element de participació que s’havia perdut amb els governs de dreta, ha resultat molt satisfactòri per a nosaltres.

També suposa guanyar experiència a l’hora de participar en este tipus de convocatòries. Un ajuntament no ha d’estar esperant que les coses se solucionen. Ha d’actuar amb tota la modèstia, però també amb tot el convenciment de què siga capaç.

Per això, l’acord del plenari per unanimitat elveiem com un triomf a la nostra constància: és la demostració que estem complint amb la gent que vau dipositar la vostra confiança en nosaltres per fer la Vall que tots volem.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *