Compromís per la Vall qualifica d’insuficient i tardana les accions contra els escarabats

Compromís per la Vall qualifica d’insuficient i tardana les accions contra els escarabats

Durant el ple del 4 de setembre, corresponent al mes d’agost, Compromís per la Vall va preguntar a l’equip de govern sobre les actuacions relacionades amb la lluita contra les plagues d’escarabats, rates i puces detectades a l’àrea del Polígon 3 i l’Àrea 6. La coalició va presentar una proposta a principis de juny per tal que s’actuara amb prevenció en aquest tema, a causa de la brutícia acumulada en solars de la zona i els precedents d’anys anteriors.

El consistori dirigit per Òscar Clavell va anunciar una actuació en ple mes de juliol. Per a Jordi Julià, portaveu de Compromís, aquesta actuació va arribar tard, a meitat d’estiu, quan la plaga ja era difícilment controlable. “Si s’ha fet alguna cosa en aquest sentit, és clar que no ha sigut suficient”, va dir en el transcurs del ple. “Parlem d’una zona de la Vall d’Uixó que paga un IBI com si visquera a Notting Hill, però té els problemes de la Granja de Pepito”.

Compromís ha demanat una còpia de l’informe de les actuacions realitzades. El mateix alcalde va reconéixer que la fumigació no ha estat efectiva i ha aconseguit la promesa que, estiga qui estiga en el consistori l’any pròxim, la desinfecció s’haurà de realitzar durant les etapes inicials de l’estiu.

De la mateixa manera, Compromís ha volgut recordar altres punts de la proposta de condicionament del Polígon 3 que va presentar al juny. Per exemple, la posada en marxa d’una campanya de conscienciació per evitar que els excrements de gos s’acumulen al carrer. “No és qüestió d’augmentar les multes amb afany recaptatori ni de muntar un pipican aïllat.. Volem una campanya propagandística efectiva, punts de recollida d’excrements amb bosses de plàstic i una campanya en centres escolars per prendre consciència del problema”.

Compromís per la Vall califica de insuficientes y tardías las acciones contra las cucarachas.

Durante el pleno del 4 de septiembre, correspondiente al mes de agosto, Compromís per la Vall preguntó al equipo de gobierno sobre las actuaciones relacionadas con la lucha contra las plagas de cucarachas, ratas y pulgas detectadas en el área del polígono 3 y el Área 6. La coalición presentó una propuesta a principios de junio para que se actuara con prevención en este tema, debido a la suciedad acumulada en solares de la zona y los precedentes de años anteriores.

El consistorio dirigido por Óscar Clavell anunció una actuación en pleno mes de julio. Para Jordi Julià, portavoz de Compromís, esta actuación llegó tarde, a mitad de verano, cuando la plaga ya era difícilmente controlable. “Si se ha hecho algo en este sentido, está claro que no ha sido suficiente”, dijo en el transcurso del pleno. “Hablamos de una zona de la Vall d’Uixó que paga un IBI como si viviera en Notting Hill, pero tiene los problemas de la Granja de Pepito”.

Compromís ha pedido una copia del informe de las actuaciones realizadas. El propio alcalde reconoció que la fumigación no ha sido efectiva y ha conseguido la promesa de que, esté quien esté en el consistorio el año próximo, la desinfección se deberá realizar durante las etapas iniciales del verano.

Del mismo modo, Compromís ha querido recordar otros puntos de la propuesta de acondicionamiento del Polígono 3 que presentó en junio. Por ejemplo, la puesta en marcha de una campaña de concienciación para evitar que los excrementos de perro se acumulen en la calle. “No es cuestión de aumentar las multas con afán recaudatorio ni de montar un pipican aislado . Queremos una campaña propagandística efectiva, puntos de recogida de excrementos con bolsas de plástico y una campaña en centros escolares para tomar conciencia del problema”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *