COMPROMÍS PER LA VALL EXIGEIX “EXPLICACIONS IMMEDIATES” A CLAVELL PER LES FACTURES DE SECOPSA

Jordi Julià anuncia que Compromís “demanarà tota la documentació necessària per a col·laborar amb la Justícia per a aclarir els fets”

 

El portaveu de Compromís adverteix que “si imputen a Clavell, haurà de dimitir immediatament” i afegeix que “independentment de les responsabilitats judicials, el ‘dofi’ de Bonig ha d’assumir les responsabilitats polítiques”. 

 

“Els veïns i veïnes de la Vall d’Uixó mereixen, immediatament, unes explicacions cristal·lines de l’alcalde del municipi, Óscar Cavell, sobre els fets que investiga fiscalia”. Així s’ha manifestat el portaveu de Compromís en la Vall d’Uixó, Jordi Juilà, qui ah exigit al ‘dofí’ d’Isabel Bonig que “done la cara immediatament i aclarisca els motius de l’adjudicació del servici de neteja a l’empresa Secopsa en contra dels informes tècnics dels servicis municipals”. Segons Julià, “l’alcalde de la localitat ha d’actuar amb valentia i decisió i donar immediatament totes les explicacions necessàries per a esborrar tota ombra de dubte sobre la seua gestió, ja que l’alifac de la suposada corrupció ha d’eliminar-se de les institucions”.

El portaveu de Compromís recorda a Clavell les suposades línies roges contra la corrupció anunciades a so de bombo i platerets per Alberto Fabra i Moliner i adverteix que “si es produïx la imputació de l’alcalde, exigirem la seua immediata dimissió”.

Des de Compromís han anunciat, a més, que, a fi de col·laborar amb la Justícia, traslladaran peticions de documentació relatives a esta causa as totes les administracions que tinguen relació, així com a la sindicatura de comptes…  “Considerem que, tant des de l’Ajuntament com des d’altres administracions s’han de facilitar totes les dades necessàries”, explica Julià.

Cal recordar que  la Fiscalia de Castelló acusa l’alcalde d’un presumpte delicte de prevaricació per aprovar el pagament de factures d’un poc més de 700.000 euros a l’empresa adjudicatària del servici de neteja i recollida de residus.  (Secopsa Medioambiente SL), a pesar de comptar amb la negativa dels tècnics municipals.  “La decisió de privatitzar el servei la va prendre l’actual consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, llavors alcaldessa de la Vall d’Uixó”. “Suposadament  s’han autoritzat pagaments que no s’ajustaven a la realitat del contracte. De ser així, s’han perdut fons públics que podrien haver-se destinat a qüestions prioritàries de Servicis Socials o generació d’ocupació. Per això, independentment de les responsabilitats judicials que puguen dirimir-se, s’han d’exigir responsabilitats polítiques”, conclou Julià.

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *