Per una Europa de les persones. Per una Vall de les persones.

Per una Europa de les persones. Per una Vall de les persones.

És redundant tornar a insistir en la importància de participar en les eleccions europees després de més d’una setmana de campanya. Estes són les eleccions que ens paren més lluny, les que moltes vegades venç el sofà en un diumenge de descans després d’unes setmanes que cada volta són més dures per culpa d’esta crisi. Eleccions de poca participació, però de molta repercussió. Europa dicta bona part de les lleis que ens afecten al nostre dia a dia. I al Parlament Europeu també ha d’estar present la teua veu.

Cal canviar esta Europa dels bancs, on els representants del PSOE i del PP voten el mateix 3/4 parts del temps, per una Europa de les persones. Cada volta augmenta més el patiment de les persones davant de la crisi. De persones amb nom, cognoms. Amb fills. Mentrestant des dels partits governants s’ha regalat milers de milions als bancs per tal salvar-los, ja que se suposa que sense ells vindria el cataclisme i l’apocalipsi. I no està vivint eixe horror ja molta gent? Es poden rescatar bancs, i es rescaten els salaris de centenars de milers d’euros de gent que ha fet mal la seua faena, però no es pot rescatar a l’obrer que s’ha quedat sense faena amb cinquanta anys passat o a la jove que acaba la carrera i ha d’anar-se’n lluny a buscar-se la vida.

Fa vora un any vam constituir Compromís a la Vall. Després d’uns mesos a càrrec d’una gestora el passat mes de febrer un grapat de persones ens vam fer l’ànim d’oferir una manera diferent de fer les coses al nostre poble. Amb il·lusió, amb ganes de fer les coses per a bé i per a profit de tots. Amb eixa idea anem consolidant el nostre projecte a la Vall. Un projecte que s’articula entorn als valors del valencianisme, de l’esquerra i de l’ecologisme. Ara és el moment de portar este projecte a la seua meta més llunyana. Les enquestes així ho confirmen, i Compromís pot contribuir al canvi necessari. Integrat en el quart partit europeu en número de representants, l’Aliança Lliure, este és un projecte amb gent darrere, que ha demostrat a diversos ajuntaments que es pot treballar per una economia del bé comú. No es un projecte mediàtic i personalista. Un projecte de molta gent. Gent com Jordi Sebastià, escriptor, professor d’universitat, alcalde de Burjassot i un poliglota que parla perfectament cinc idiomes i en té nocions d’uns altres dos. I valencià. Ni Valenciano ni Cañete defensaran la indústria i el camp valencià com ho farà Sebastià.

Tenim l’ocasió de situar un diputat valencià i d’esquerres que exercirà com a tal a Europa. I estarà a la disposició de qui els necessite, com amb la resta dels càrrecs públics de Compromís, que durant esta legislatura ja han portat diverses iniciatives a les Corts Valencianes a partir de les demandes que ens ha fet arribar la comunitat educativa, personal sanitari o associacions interessades en la conservació patrimoni local. El 25 de maig portarem Compromís a Europa. El grup més treballador a Corts Valencianes quant a proposicions i l’”Azote del Gobierno” del Congrés dels Diputats. Ja només ens quedarà una frontera per trencar, la de l’Ajuntament de la Vall. Per una Europa de les persones, per una Vall de les persones. Comptem amb tu.

Jordi Julià Portaveu local de Compromís per la Vall. Professor d’Ensenyament Secundari.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *