El terme també és el poble

Per segona vegada en dos setmanes, el terme de la Vall ha tornat ser fruit de les flames. L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està descuidant aspectes fonamentals que afecten directament al poble. No fa ni una setmana vam patir un incendi (de xicotetes dimensions, és cert), però que haguera pogut resultar molt perillós. No era la primera vegada Es va produir en un dels solars pròxims a la rotonda de les Corts Valencianes (coneguda popularment com La Falla… però ja parlarem un altre dia sobre esta rotonda). El foc es va iniciar al voltant del migdia i va posar en alerta tot el veïnat. Es van haver de mobilitzar un avió cisterna, un helicòpter i dos patrulles de la guàrdia civil per a extingir-lo. Les flames es van quedar a cinc metres escassos dels camions aparcats en esta zona (molt a prop del nostre flamant hospital). Menys d’una setmana després, el foc s’ha tornat a reproduir uns metres més enllà.

Evidentment, tots estos recursos s’hagueren pogut estalviar si el terme haguera estat net. Estem passant un estiu dur i calorós. I d’això, ningú en té la culpa. Però són molts els solars urbanitzats que han quedat descuidats per culpa de la frenada en la construcció. La brossa i el fem s’acumulen tant en solars com en la resta de terme.

Veïns de la zona ens han comentat que fa dos anys ja van presentar escrits per demanar la neteja de la zona. Es tractava de les parcel•les pròximes a la muntanyeta la Corona. L’Ajuntament, després de marejar la perdiu entre si la responsabilitat era seua o de Secopsa, mai els va respondre. També ens han arribat queixes perquè aquests focs han provocat l’espantada de grills i escarabats, que estan escampant-se per la zona.

Des de Compromís per la Vall, demanem que l’Ajuntament es mulle en este tema. Cal exigir que el consistori ajude els propietaris de solars i hortes abandonades a mantindre en condicions estos espais o que afavorisca, almenys, que els terrenys es tanquen amb una paret. El missatge està clar i l’avís es fa abans que passe res gros: el terme també forma part del poble. Mantenim-lo net!

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *